Uw praktijkadministratie gratis laten verzorgen?

Actueel in de aanbieding? Sinds begin dit jaar biedt MoneyMedics de mogelijkheid om gratis de administratie te voeren via internet. Een oplossing die door steeds meer ondernemers wordt ontdekt. En sinds begin deze maand is er ook nog de websitehttp://www.gratisdienstverlener.nl die de mogelijkheid biedt om de administratie gratis te voeren en eenvoudige vragen over bijvoorbeeld belastingen te stellen. Let op. In beide gevallen geldt wel dat u zelf het nodige van administratievoeren moet weten, wilt u het echt gratis houden. Bent u echter een beetje onderlegd op het terrein van administratievoeren, dan is het zeker de moeite waard om dit te onderzoeken. Overigens geldt natuurlijk ook dat het belangrijk is dat u hiervoor tijd heeft en dat u het ook leuk vindt om te doen.

In de scanner dan maar?
Vindt u het zelf invoeren van de administratie toch nog veel werk, onderzoek dan de mogelijkheid om al uw post digitaal in te (laten) scannen. Na het scannen worden uw facturen geboekt, uw aangiften omzetbelasting verzorgd, de overige post netjes digitaal opgeslagen in digitale ordners waardoor u altijd overzicht houdt en dagelijks bij bent. U rekent veelal af per verwerkte financi?le transactie. Aanbieders van deze oplossingen zijn TNT-Scanpost (https://www.tntpost.nl) en Yuki (https://www.yuki.nl).

Of liever toch wat meer ondersteuning?
Wilt u toch de nodige ondersteuning bij het voeren van uw administratie, dan zijn er nog voldoende mogelijkheden om de kosten voor uw administratie naar beneden te brengen. Dat kan doordat u de administratie in het vervolg laat voeren door een online accountantskantoor.

Online accountantskantoren?
Het enige wat u dan moet doen, is het inscannen van de facturen die u krijgt of verzendt. Het online accountantskantoor doet de rest.
Afhankelijk van het soort abonnement dat u heeft afgesloten, krijgt u dan een periodiek overzicht met daarop de belangrijkste financi?le resultaten. Partijen die momenteel deze mogelijkheid aanbieden, zijn BDO-direct, Ellen4biz en OnlineaccountantsMKB. De komende maanden zullen er steeds meer accountants- en administratiekantoren bij komen die deze vorm van dienstverlening ook aanbieden. In alle gevallen geldt dat u te maken krijgt met lagere administratiekosten. Maakt u gebruik van een online accountantskantoor, dan moet u het geen bezwaar vinden om via moderne technieken als Skype, chat of e-mail met uw contactpersoon te communiceren.

Liever traditioneel aanleveren?
Nu kan het natuurlijk ook nog zo zijn dat u ervoor kiest om de administratie periodiek weg te brengen naar een kantoor bij u in de beurt. Ook in dat geval geldt dat het zeker geen kwaad kan om te onderhandelen over lagere tarieven. Door de vergaande automatisering is er namelijk sprake van toenemende prijsconcurrentie en daar kunt u zeker uw voordeel mee doen.

Wat doet u? Kortom: bent u handig met het voeren van een administratie en vindt u het leuk om te doen, dan is een gratis oplossing het overwegen waard. Kunt u goed omgaan met internet, dan is een keuze voor een online accountantskantoor zo gek nog niet. Waar u ook voor kiest, de kosten voor het voeren van uw administratie kunnen zo altijd wel omlaag en dat is mooi meegenomen!

Bent u handig met het voeren van een administratie en vindt u het leuk om te doen, dan is een gratis oplossing het overwegen waard. Bedenk ook dat u wel tijd moet hebben om het zelf te doen. Zoniet, besteed het dan liever uit

 Bron: Tips en Advies