Crowdfunding regelen via OAMKB!

OAMKB is erg enthousiast over crowdfunding. Om deze reden hebben zij afspraken gemaakt met verschillende crowdfunding platformen waar zij goede ervaringen mee hebben. Dit zorgt ervoor dat de crowdfunding nog sneller en succesvoller wordt. OAMKB helpt je maar al te graag me je vragen over crowdfunding! Ook verzorgt OAMKB graag je aanvraag. Als je al klant bent van OAMKB investeren zij direct €500 in je organisatie.

Waarom crowdfunding

Crowdfunding heeft de volgende voordelen:

In korte tijd je geld bij elkaar

Veel MKB bedrijven kunnen bij banken geen lening krijgen voor hun plannen, of de procedure duurt erg lang. Vaak wordt er dan gezocht naar een snellere manier om aan geld te komen. Crowdfunding vormt dan vaak het antwoord, via crowdfunding kun je het geld al binnen drie weken op je bank hebben staan.

Promotie van je bedrijf

Crowdfunding is niet alleen een manier om snel veel geld in te zamelen, het is indirect namelijk ook een marketingtool. Door je aanvraag onder de aandacht te brengen moet je het promoten. Dit begint meestal bij je familie en vrienden. Door uit te leggen waar je het geld voor nodig hebt kun je al kijken wat ze ervan vinden. Verder kun je ze vragen dit verzoek te verspreiden. Als je op deze manier niet genoeg geld verzamelt kun je ook aan andere kennissen en klanten vragen om geld te investeren en de informatie te verspreiden. Ook kun je social media gebruiken om de informatie te verspreiden en mensen te vinden die willen investeren. Door veel mensen te benaderen bouw je al bekendheid op en zul je sneller mensen vinden die in je plan willen investeren. Door OAMKB in te schakelen kun je ook gebruik maken van het grote netwerk dat zij hebben.

De bedoeling van crowdfunding is wel dat je de investeerders ook wat te bieden hebt. Bijvoorbeeld dat zij gratis reclame mogen maken via jouw bedrijf of dat ze korting of een klein presentje krijgen.

Je bedrijf of idee testen

De meeste kans met crowdfunding heb je als investeerders ook een toekomst zien in jouw plan. Op deze manier kun je meteen testen of andere bedrijven ook de meerwaarde in je plan zien en dus is het zoeken naar investeerders ook indirect een marktonderzoek. Veel ondernemers kiezen ervoor om de aanvraag voor crowdfunding te doen voordat ze er zelf geld in hebben gestoken om te kijken of hun idee een kans van slagen heeft.

Hoe het werkt

OAMKB werkt bijvoorbeeld samen met geldvoorelkaar.nl, op deze site kun je veel crowdfunders vinden. Dit is dus eigenlijk een soort marktplaats voor investeerders. De ondernemer met het plan legt zijn idee voor en vraagt investeerders om erin te investeren.

Wat OAMKB voor je doet

De dienstverlening van OAMKB bestaat uit het verzamelen en controleren van gegevens, het schrijven en het indienen van de aanvraag en het in de gaten houden van de voortgang. Om dit tot een succes te brengen werkt OAMKB met een vast stappenplan.

De voorwaarden

Als ondernemer mag je zelf bepalen wat de looptijd en het rentepercentage is. Er geldt echter wel een maximale looptijd van vijf jaar. Als de ondernemer die geld vraagt failliet gaat, ben je als investeerder meestal al je geld kwijt. Door te investeren op meerdere projecten kunnen investeerders dit risico verspreiden.

Voor wie is crowdfunding geschikt?

Zowel bestaande als startende bedrijven mogen aanvragen indienen. Er is nog nooit een aanvraag geweest voor meer dan €1.000.000. Het is namelijk ook zaak om de funding ook te kunnen aflossen in de gestelde looptijd.
OAMKB is jouw begeleiding met betrekking tot crowdfunding-aanvragen. Als je hier klant bent, wordt er direct €500 in je onderneming geïnvesteerd.

Crowdfunding als aanvulling 

Tot de dag van vandaag is het nog steeds het voordeligst om geld te lenen van banken. Bij banken gelden vaak rentepercentages van 4,5 procent, maar bij crowdfunding is dit al snel tien procent. Echter kunnen veel MKB ondernemers niet terecht bij de bank, tenzij er met stapelfinanciering wordt gewerkt. Hierbij brengt de ondernemer een gedeelte in, de bank en wordt er nog voor een gedeelte via crowdfunding verzamelt. Dit is een erg populaire manier van geld inzamelen, ondanks dat het wat meer tijd in beslag neemt dan alleen crowdfunding.

Wil je meer informatie over crowdfunding? Vraag hier een offerte aan of neem contact met ons op!
 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?