Accountant Heerlen

Hoe je het ook went of keert, als ondernemer krijg je te maken met geldzaken. Wanneer dit te veel tijd kost of als je er simpelweg te weinig verstand van hebt, kun je een accountant inhuren. Een accountant geeft jou de ruimte en tijd om je vol op te focussen op je bedrijf. Zo kan een accountant je helpen bij de jaarrekeningen of belastingaangifte.

Wat een accountant doet

Ten opzichte van boekhouders hebben accountants een voordeel. Zij mogen een accountantsverklaring afgeven, iets dat een boekhouder niet mag. Controleplichtige instellingen kunnen soms om zo`n accountantsverklaring vragen waarin een oordeel ligt vastgelegd. Wanneer ze hiernaar vragen mogen ook alleen mensen die hier tot bevoegd zijn deze verklaring afgeven. Een boekhouder is hier niet tot bevoegd en mag deze dus niet afgeven. Daarnaast hebben accountants een adviserende rol. Zij weten namelijk precies hoe een onderneming in elkaar steekt door alle cijfers na te gaan en te analyseren, het gevolg is dat ze uitstekend advies kunnen geven.

Accountant met adviserende insteek

Als je hulp nodig hebt bij het verwerken van je cijfers of je wilt gewoon wat advies, ik werk graag met cijfers. Samen komen we tot een oplossing. Vanzelfsprekend gebeurt dit alles eerst in overleg met jou. Jij kent het bedrijf als beste en weet ook wat er met het geld moet gebeuren. In eerste instantie heb ik daarbij dus een adviserende rol. Wil jij graag een accountant met een adviserende focus? Maak dan gerust een afspraak!